Fruitbedrijf met eindeloos assortiment

Bex Fruit - Presentatie

Bex Fruit is een familiaal fruitbedrijf uit Gingelom dat in 1949 door Albert Bex werd opgericht. In 1992 breidde kleinzoon Stefan Bex het bedrijf met NV Bex Bewaring uit tot een technologisch geavanceerd bedrijf met een perfecte dienstverlening. Dankzij jarenlange ervaring, gepaste investeringen en hart voor de zaak, is Bex Fruit uitgegroeid tot een naam die borg staat voor kwaliteit en vertrouwen. Ook de vierde generatie is al klaar om de toekomst van het fruitbedrijf te verzekeren.

Celo fruit

In 2007 is Celo fruit erbij gekomen waarbij de nadruk vooral op kersen lag. Celo is een samenvoeging van de namen van de kinderen, Cedric en Lore. In 2019 is er dan nog B&D fruit bijgekomen. Door het groeien van het bedrijf, is er een samenvoeging van Bex en Duchateau (de schoonfamilie) gekomen, wat dan staat voor de afkorting B&D fruit. Zoon Cedric Bex zal, van zodra hij afgestudeerd is van zijn 7de jaar Fruitteelt technieken, ook in de zaak stappen. Celo fruit bevat 20 hectare kersen, met de variëteiten Kordia, Regina, Samba en Sweet heart. Omdat vooruitgang belangrijk is binnen de fruitteelt, werd er recent ook geïnvesteerd in overkapping van de kersen. Deze overkappingen beschermen de kersen tegen hagel en ander noodweer.

Van het eerste zaadje tot levering

Bex Fruit verzorgt alles zelf, van teelt en pluk tot sortering en vervoer. De productie van appelen, peren en kersen wordt voor 100% door ons zelf gesorteerd en verpakt. Ook de bewaring en de verkoop gebeurt onder onze eigen merknaam. Voor de productie beschikken we in Gingelom over zo’n 110 hectare.

Ruim assortiment

Bex Fruit zorgt als fruitbedrijf uit Gingelom voor een ruim gamma:

  • Appels (vooral Jonagold, Golden, Granny en Braeburn);
  • Peren (Conference en Doyenné);
  • Kersen (van de allernieuwste kersenvariëteiten Kordia, Regina en Sweetheart);
  • Krieken.

Verder past het gehele fruitbedrijf te Gingelom geïntegreerde teelt toe.

Dit omvat de nieuwste technieken, zoals feromoon verwarring, maar ook gekende technieken zoals hagen planten en bijen gebruiken voor bestuiving. Verder werd er niet alleen geïnvesteerd in nieuwe aanplantingen, maar ook in nieuw materiaal zoals de nieuwste spuitmachines. Hebt u vragen? Neem dan meteen contact op.