Machines van Aweta voor een correcte sortering

Bex Fruit - Sorteren

De vierbanige Aweta sorteermachine zorgt voor sortering van al het fruit te Gingelom. Deze machine kan niet alleen op maat, maar ook op gewicht gesorteerd worden.

Machines met ruime flexibiliteit

Dankzij de grote flexibiliteit van de sorteermachine kan Bex Fruit een prominente positie op de markt van appelen en peren garanderen. Ook voor de sortering van kersen beschikken we over een kwalitatieve sorteermachine. Zo worden de kersen gesorteerd op maat zodat u altijd kersen van de juiste dikte in handen krijgt. Voor ze gesorteerd worden, worden de kersen eerst nog hydro-gekoeld, wat hen extra stevigheid en kwaliteit geeft.

Blik op de toekomst

Er wordt binnenkort uitgebreid in de sorteringsafdeling en uiteraard horen hier de nodige investeringen bij. Er wordt een grotere sorteermachine voorzien om te kunnen voldoen aan het groter aantal hectares waarop fruit geoogst wordt. Voor de sortering van kersen is er een kersenkoeler en kersenmachine die vol automatisch sorteert, dit is in beheer van Celo Fruit. Hebt u vragen over het proces van Aweta sortering te Gingelom? Bel of mail ons dan vrijblijvend.